maanantai 17. lokakuuta 2016

Peili matkalla mukana


Intissä stressiä kasvatetaan väsyttämällä ja kiristämällä aikatauluja. Porukkaa ahdetaan pieneen telttaan, juoksutetaan sekä muutoininkin väsytetään. Tämä kaikki, jotta saataisiin punnittua, kuinka asevelvollinen reagoi stressaantuneena. Pitäisikö samaa keinoa käyttää parisuhteessa tunnistakseensa puolisonsa kriittisen toiminnan? Siis mennä yhdessä inttiin...

Toinen tapa paineistaa parisuhde on lähteä reissuun. Olimme juuri kahdestaan matkalla ja saimme aikaa toisillemme. Lähteminen kahdestaan reissuun eri aikavyöhykkeelle ja tekeminen siellä ei toki vastaa inttiä, mutta kyllä sekin sai stressin pintaan - ainakin välillä.

Uudet tilanteet ja niihin reagoiminen tekee itsekullekin hyvää. Mutta ei välttämättä parisuhteelle. Olenkin vahvasti sitä mieltä, että hyvä parisuhde toimii myös lomalla. Huono ei missään.

Mahtavaa on kuitenkin joka tapauksessa tutustua, ei toiseen, vaan itseensä. Siihen kuinka itse reagoi ja toimii painetilanteessa. Kun avaa silmänsä, sydämensä ja kuuntelee toista, kuulee itsestään aivan uusia asioita. Oppii ja ymmärtää. Hermostuneena se vain on liki mahdotonta. Pitääkin antaa aikaa itselle rauhoittumiseen, jotta voisi kuunnella.

Parasta on kun parisuhteesta löytää itselleen ymmärtävän peilin. Henkilön joka tukee, rakastaa ja antaa aikaa. Joka myös lomastressin yhteydessä tukee minua. Oma puolisoni on sellainen, siksi matkamme oli mitä parasta aikaa yhdessä olemiseen ja itseensä tutusmiseen.

Ja matka on myös tärkeä parisuhteen vahvistamiseen, yhteisten kokemusten ja historian rakentamiseen. Siksi myös haluan kertoa matkamme mielenkiintoisesta kohteesta, erotiikan museosta, mutta siitä myöhemmin enemmän. Alkupalaksi voi vierailla museon sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti