tiistai 1. marraskuuta 2016

Pitääkö erotiikka suhteen yllä?

Kuten lupasin palaan vähän viime kirjoitukseni lupaukseen kirjoittamalla erotiikasta. Kun lukee useita erilaisia tutkimuksia siitä, mikä pitää suhteen yllä niissä vilahtavat eri teemat: läheisyys, toverillisuus, harrastukset ja erotiikka tai seksi jne.

Floridan matkallamme teimme jotain, mitä emme ole koskaan tehneet. En minä eikä Nelli. Kävimme tutustumassa eroottiseen taiteeseen paikallisessa museossa. Sitähän maailmassa riittää - siis erotiikkaa. On hämmästyttävää, miten ihmiset ovat kiinnittäneet samaan asiaan huomiota vuosituhannet: miehen ja naisen seksuaaliseen elämään. Tehneet siitä erilaista taidetta. Kyse ei siis ole pornosta, vaan erotiikan ja seksuaalisuuden kuvaamisesta kaikissa sen muodoissaan.                                             (Yllä: kuvakaappaus museon sivulta)

On toki myönnettävä, että vierailu sai meidän mielikuvituksemme lentämään. Olemme puhuneet paljon asiasta, nauraneet erilaiselle seksuaalisuudelle ja sen kuvaamiselle. Se on myös tullut osaksi meidän tarinaamme. Yhteistä historiaamme. Ja joo täytyy myöntää, että meidän elämässämme on mukana myös seksuaalisuus. Sen voima on parhaimmillaan suhdetta rakentava ja pahimmillaan tuhoava. Uskonkin, että hyvä parisuhde edellyttää kantaa myös läheisyyteen ja päinvastoin.

On mahtavaa kokea yhdessä jotain sellaista, jota koimme kun ihmettelimme eroottista taidetta. Erotiikan museossa saimme eväitä puhua erotiikasta ja seksistä keskenämme. Se oli hyvä ja vapauttava kokemus. Mutta mitä Nellille kerroin ei puolestaan kuulu julkisuuteen. Mutta sen voin kertoa, että meillä oli oikein nautittava ilta museossa käynnin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti